Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page BOJANINE VODE
BOJANINE VODE
 

 
Bojanine vode predstavljaju geografski kompleks na Suvoj planini, površine 17 kvadratnih kilometara. Granice kompleksa èine: na jugu i zapadu greben Suve planine, na istoku granica opština Niška Banja i Bela Palanka i na severu selo Gornja Studena. Nadmorska visina geografskog kompleksa kreæe se od 500 do 1.552 metra (Sokolov kamen). 

Naziv kompleksa potièe od izvora Bojanine vode. Pored izvora je podignut planinarski dom Bojanine vode, na nadmorskoj visini od 860 metara, ispod vrha Sokolov kamen. Planinarski dom je udaljen 25 kilometara od centra Niša, s kojim je povezan dobrim asfaltnim putem (Bulevar cara Konstantina, Jelašnica, Studena, Bojanine vode).

Turistièko-rekreativni kompleks (TRK) "Bojanine vode"  zamišljen je kao turistièki, rekreativni i sportski kompleks za aktivnosti u svim godišnjim dobima. Namenjen je prvenstveno graðanima Niša, ali sa širom turistickom funkcijom, uz korišcenje smeštajnih kapaciteta u Niškoj Banji. Aktivnosti na organizovanoj izgradnji i zaštiti TRK Bojanine vode poèele su 1983. godine.


SUVA PLANINA
Suva planina je planinski masiv koji se proteže u pravcu severozapad-jugoistok, od podruèja grada Niša (SO Niška Banja) do opštine Babušnica. Dugaèka je 35 i maksimalno široka 12 kilometara.
TURISTIČKI OBJEKTI
Od turističkih kapaciteta na Bojaninim vodama posetiocima su na raspolaganju dva objekta u samom kompleksu, Ski kuća "Niš" i Planinarski dom "Studenac", kao i Planinarski dom "Čelin kamen" u selu Donja Studena
SKI STAZE
Ski staza Sokolov Kamen duga je 900m, sa visinskom razlikom od 320 m i izuzetno širokim istekom, tako da je pogodna za takmièenja u slalomu.


Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]