Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page BOJANINE VODESUVA PLANINA
SUVA PLANINA

Najviši vrhovi su Trem (1.808 m) i Sokolov kamen (1.552 m). Sokolov kamen se nalazi na tromeði opština Niška Banja, Gadžin Han i Bela Palanka.

Sa niške autobuske stanice autobus polazi na svaka dva sata do sela Gornja Studena. Vožnja traje 45 minuta, a autobus prolazi kroz Nišku banju, Jelašnicu, Jelašnièku klisuru, Èukljenik i Donju Studenu. Od sela Gornja Studena do Planinarskog doma na Bojaninoj vodi ima još 5 Km asfaltiranog puta, ali nema organizovanog prevoza.

Više od decenije zaljubljenici u Suvu planinu pokušavaju da realizuju vredan projekat - izgradnju turistièko rekreativnog centra iznad Zaplanja.

U ambicioznom projektu izgradnje buduæeg turistièkog centra izmeðu ostalog je i desetak ski staza, dužine od 2.500 do èak 6.000 metara, sa žièarama "od podnožja do vrha", koje bi iz nekoliko pravaca povezivale zaplanjsku kotlinu na niškoj strani Suve planine do vrha "Stražište". Isto tako, uz saobraæajnice planira se izgradnja dva motela i tri veæa hotela (za poèetak), kao i zdravstevenog centra za leèenje pluænih i drugih bolesti.
Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]