Ski Portal Ski kluba Niš

Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP

Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju

 
Mladi takmičar Skijaškog kluba "Niš" Mladen Pešić (18), koji je u poslednje dve godine osvajač titule šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji, učestvovaće na Prvenstvu sveta u alpskom skijanju. Mladen će se takmičiti u slalomu, a vatreno krštenje u ovoj disciplini ga očekuje u subotu, 16.2.2013, u Šladmingu.

Nastup Mladena Pešića na Svetskom prvenstvu predstavlja dosad najviši domet niškog alpskog skijanja. To priznanje stiže u godini u kojoj je od strane kluba proglašen za najuspešnijeg skijaša Niša svih vremena, na osnovu bodovnog salda na svetskoj rejting-listi.

Mladen Pešić je učenik četvrtog razreda Gimnazije "9. maj" u Nišu. U skijanju je 11 godina, a samo u prošloj sezoni imao je 35 startova, isključivo na međunarodnim takmičenjima u najznačajnijim alpskim zemljama Evrope.

Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj

 
Na Prvenstvu Zagreba, održanom 8-9.2.2013 na Sljemenu, takmičili su se i klinci iz Niša i Knjaževca: Nikolina Dragoljević (rođ. 2003, SK Niš), Petra Veljković (2001, SK Niš), Nina Zdravković (2001, SK Niš), Andrija Nikolić (2001, SK Niš) i Veselin Zlatković (2001, SK Midžor).

Naši klinci su u slalomu pokazali da su brži i od najbržih hrvatskih cicibana. Nikolina i Petra su osvojile druga mesta i srebrne pehare u konkurenciji mlađih i starijih cicibanki. Nina je bila šesta u konkurenciji 12 starijih cicibanki, dok je Andrija bio 13-ti od 26 starijih cicibana. Uspeh Nišlija je začinio i naš drugar Vesa iz Knjaževca, sedmim mestom među starijim cicibanima.

Ovaj rezultat predstavlja snažnu poruku državi o mogućnostima i talentu malih srpskih skijaša. Naime, uspeh je ostvaren u konkurenciji najboljih hrvatskih cicibana koji su ove godine na najznačajnijem cicibanskom takmičenju u skijanju na svetu - Trofeju Biberon u Italiji, osvojili ekipno drugo mesto.

Pogledajte slike sa ovog takmičenja na našoj Facebook strani. Zvanični rezultati sa takmičenja u slalomu su objavljeni na ovoj strani.

Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili

 
Posle pauze duge 20 godina, na Besnoj kobili kod Vranja održane su dve skijaške trke za najmlađe. Organizatori su bili SK Niš (“Pantin memorijal”) i nedavno obnovljen klub Besna kobila iz Vranja (“Besnokobilski kup”), a nastupilo je 55 mališana iz šest klubova jugoistočne Srbije i dva makedonska kluba.

U ekipnoj konkurenciji na Besnoj kobili najuspešniji su bili skijaši iz Niša. U svojoj konkurenciji, srebrne medalje su osvojili Miona Petrović (2005), Ognjen Krstić (2002) i Dunja Radivojević (2001). Bronzane medalje su zaslužili Iva Stojanović (2004), Natalija Pešić (2001) i Nikola Sinđelić (2002).

Posle tri (od ukupno pet) regionalnih takmičenja u okviru Alpskog kupa Srbije na području jugoistoka, vodi SK Niš sa 444,5 bodova, a slede Midžor (Knjaževac) 294,5; Midžor (Pirot) 207,25; Besna kobila (Vranje) 149,5; Kraljevica (Zaječar) 123,75 i Bakar (Bor) 121,75.

Nikolina donela zlato sa Mokre gore

 
Na svojoj prvoj trci u ovogodišnjem Alpskom Kupu Srbije, Nikolina Dragoljević (2003) je u kategoriji mlađih cicibana ubedljivo trijumfovala na Prvenstvu Beograda, koje je održano na Mokroj gori, 3.2.2013. Uspeh Nikoline Dragoljević su ulepšali i ostali naši klinci, osvojenim ekipnim drugim mestom među cicibanima na Prvenstvu Beograda.

U konkurenciji mlađih devojčica u slalomu, bronzanu medalju je osvojila Teodora Dragoljević (1999).


OSTALE VESTI >>


Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]