Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiSK Niš organizuje prvo Inline Alpin Slalom takmičenje u Srbiji
SK Niš organizuje prvo Inline Alpin Slalom takmičenje u Srbiji
20.09.2012

 
Pogledajte kako naši klinci treniraju
Inline Alpin Slalom na YouTube-u

SK Niš se od svog osnivanja ističe u inoviranju stručnog rada i razvoju smučarskog sporta u nacionalnim okvirima, ali i u regionu. Ovog puta, predstavljamo vam najnoviju inicijativu kluba koja će omogućiti našim klincima da treniraju skijanje i na asfaltu ! Javnu promociju ove inicijative ćemo organizovati u nedelju, 30. septembra na šetalištu u Niškoj Tvrđavi, kada ćemo održati prvo srpsko takmičenje u Inline Alpin Slalomu (odnosno, slalomu na rolerima).

Inline Alpin Slalom je sport u razvoju, nastao kao rezultat potrebe da se održi kontinuitet treninga skijanja, čak i u mesecima kada sneg možete naći samo na planinama Novog Zelanda, Čilea ili Argentine. On podrazumeva korišćenje tehnike skijanja za kretanje kroz predviđenu stazu, obeleženu kapijama, ali na - rolerima. Takmičenja Inline Alpin Slalom se u celoj Evropi održavaju u periodu April-Septembar, i to u formatu Svetskog Kupa, Evropa Kupa i nacionalnih kupova. Svake godine se u Evropa Kupu takmiči između 200 i 300 takmičara, najviše iz Nemačke, a potom iz Italije, Češke, Švajcarske i drugih zemalja.

Prvi nacionalni Inlin Alpin Slalom Kup će se održati prema pravilima Svetskog Inline Slalom Komiteta i predstavlja prvi korak ka ambicijama kluba da u narednim godinama organizuje nacionalnu ligu u ovom sportu. Ovom prilikom, učešće na takmičenju će biti dozvoljeno svim prijavljenim učesnicima i potpuno je besplatno. Očekuje se i dolazak naših drugara skijaša iz cele Srbije. Takmičenje je zamišljeno kao svojevrstan praznik za ljubitelje rolera i skijanja, uz veliki broj pratećih sadržaja i demonstracija.

Šta morate da znate o takmičenju, ukoliko želite da učestvujete

 
  • Da biste se bolje pripremili za takmičenje, SK Niš organizuje otvorene treninge u Niškoj Tvrđavi, i to u subotu i nedelju (22-23.9), u periodu 11-13:00 i u subotu (dan pre takmičenja), 29.9, u isto vreme. U to vreme, na raspolaganju će vam biti staza sa postavkom kapija, kao i naši treneri koji će vam svojim savetima pomoći da budete brži i uspešniji.
  • Takmičenje će se održati u četiri konkurencije - cicibana i cicibanki (rođenih 2001-te godine i kasnije) i dečaka i devojčica (rođenih 2000 i ranije, bez ograničenja). Osvajači prva tri mesta u svakoj konkurenciji će biti nagrađeni medaljama na završnoj svečanosti, a svi učesnici će dobiti diplome.
  • Uslov za učešće na takmičenju, odnosno na treninzima je da morate imati odgovarajuću zaštitnu opremu. Pored rolera, OBAVEZNO je korišćenje kacige, štitnika za laktove i kolena.
  • Prijavu za takmičenje možete izvršiti u terminu treninga, pre samog takmičenja (najkasnije 30 minuta pre početka) ili bilo kada, u kontaktu sa tehničkim sekretarom SK Niš - Sešom.
Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]