Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiOdržana svečana sednica Skupštine SK Niš
Održana svečana sednica Skupštine SK Niš
22.06.2012

 
Najsvestraniji ski klub u zemlji, SK Niš, obeležio je završetak uspešne sezone svečanom sednicom Skupštine kluba u prekrasnom ambijentu ski kuće u Turističko-rekreativnom kompleksu Bojanine vode. Članovima skupštine je predstavljen detaljan izveštaj o urađenom poslu u prethodne dve godine, a prikazani su i elementi plana rada do 2014. godine. Svi aktivni takmičari SK Niš su nagrađeni prigodnim poklonima.

Već duže vreme, aktivnosti SK Niš su vezane za tri osnovna stuba: treninzi i učešća na takmičenjima, organizacija vrhunskih takmičenja i razvoj TRK Bojanine vode. I prethodne godine, u sva tri segmenta, ostvareni su fantastični rezultati.

Klub je posvećen misiji da stvori najbolje moguće uslove za napredak naših malih skijaša, a to je demonstrirao angažovanjem jednog od najboljih trenera koji su zadnjih godina radili u Srbiji – Ognjena Dragoljevića, bivšeg trenera juniorske i seniorske selekcije BiH. Iako u sportskoj ekipi dominiraju cicibani, klub je ove godine ostvario ekipno treće mesto u zemlji. Na takmičenjima Alpskog Kupa SSS je nastupilo 25 takmičara, osvojeno je 10 zlatnih, 6 srebrnih i 13 bronzanih medalja. Najperspektivnija srpska cicibanka, Petra Veljković (rođ. 2001) je na takmičenju Pokal Rok Petrovič, u Kranjskoj Gori, osvojila 11. mesto, u konkurenciji 68 cicibanki iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Austrije, sa samo 1.5 sekundom zaostatka za trećom. Naš najbolji skijaš, junior Mladen Pešić je ostvario najbolje rezultate u FIS takmičenjima u istoriji kluba – 69 bodova u slalomu i 90 bodova u veleslalomu.

Osmi FIS Evrobalkan Kup je ove godine na Staroj planini ugostio 57 takmičara iz 13 zemalja. Po prvi put u novijoj istoriji srpskog skijanja, organizovana je FIS trka u veleslalomu. Vrhunsku organizaciju trke, delegat FIS-a je okarakterisao najboljim mogućim ocenama.

Posle nekoliko sušnih godina, TRK Bojanine vode su ove godine aktivno radile dva meseca, iako sa ograničenim kapacitetom (radili su samo dečiji ski liftovi - vučnice).

 
Skupštini kluba su predstavljeni i osnovni elementi sportskih ciljeva (uključujući i načine za njihovo ostvarivanje) za naredne dve godine rada kluba: povećanje broja takmičara, formiranje nezavisne “B” ekipe, razvoj škole skijanja i razvoj materijalne infrastrukture za realizaciju sportskog programa. Očekuje se da se ostvarenjem ovih ciljeva sačuvaju ostvarene pozicije u srpskom skijanju, a da se niški cicibani približe drugom mestu u ekipnoj konkurenciji. Pored toga, klub će tražiti i međunarodnu afirmaciju u regionu, češćim učešćem na regionalnim i međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Ocenjeno je da je vreme za novu prekretnicu u organizaciji FIS Evrobalkan Kupa, koji je zadnjih godina postao afirmisano međunarodno takmičenje. Naime, izražena je jaka volja za organizacijom prvog Evropa Kup takmičenja u savremenoj istoriji srpskog skijanja. Pored toga, klub će svoja organizaciona iskustva i znanja iskoristiti i da započne tradiciju organizovanja jake, međunarodne cicibanske trke – nezvaničnog otvorenog prvenstva Balkana u skijanju za cicibane.

Konačno, Skupština je prihvatila inicijativu Upravnog odbora SK Niš da se otvore razgovori sa predstavnicima Grada Niša o daljem razvoju TRK Bojanine vode, prema modelu privatno-javnog partnerstva.

Fotografije sa ovog skupa možete pogledati na Facebook strani SK Niš.

 

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]