Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTIVesti za smučareBojanine vode nastavljaju sa radom
Bojanine vode nastavljaju sa radom
26.01.2012

 
Skijalište na Bojaninim vodama radiće i ovog vikenda, ali je još neizvesno da li će funkcionisati punim kapacitetom. Rad skijališta i dalje zavisi od toga da li će biti sanirana havarija koja je nastala kada se, pod teretom snega, iz korena iščupala velika stara bukva i pala na zatezno uže najvišeg stuba ski-lifta "Sokolov kamen".

U sredu, 25. januara 2012. godine, ekipa SK Niš i grupa volontera iz susednog sela Gornja Studena uklonile su razgranato stablo i oslobodile čelično uže. Preostalo je da se to uže pričvrsti za stenu, koja je važan oslonac lifta, ali se pokazalo da je, u trenutnim uslovima, to prilično složen problem.

Sasvim je izvesno da će u subotu i nedelju, 28. i 29. januara 2012. godine, od 10 do 15 sati, raditi oba mala lifta za decu na "Pantinoj stazi" i da će funkcionisati staza za sankanje. Ski-pas se neće naplachivati. Put će biti očišćen od snega, a saobraćaj će biti slobodan.

Režim korišćenja skijališta bitno će se izmeniti ukoliko bude radio i veliki ski-lift "Sokolov kamen". U tom slučaju, prevoz automobilima biće moguć do Gornje Studene, odakle će biti obavezan transfer do skijalissta (4,5 km) specijalnim autobusom. On će polaziti u intervalima od jednog sata, počev od 9.30. Objedinjena cena povratne autobuske karte i ski-pasa iznosiće 400 dinara za decu do 12 godina i 600 dinara za starije. Svaka punoletna osoba, koja bude kupila kartu od 600 dinara, moći će da povede besplatno i jedno dete.

Prema uvidu obavljenom u cetvrtak, 26. januara 2012. godine, visina snega na Bojaninim vodama iznosi od 50 do 80 centimetara.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]