Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiTreninzi i takmičenja na Bojaninim vodama - nikad izvesniji !
Treninzi i takmičenja na Bojaninim vodama - nikad izvesniji !
12.11.2011

 
Nakon sizifovskih napora male grupe entuzijasta SK Niš, koju predvodi Zoran Marjanović, prvi put u poslednjih 5 godina možemo da glasno kažemo: samo nam sneg nedostaje da bi skijali na Bojaninim vodama ! Iako su se staze Sokolov kamen i Pantina staza svake godine pripremale za zimu, ove godine je konačno rešen problem ski lifta, a završena je i ski kuća u podnožju staze.

Stara sajla je zamenjena novom, a izvršena je i sanacija sistema za upravljanje radom lifta. Konačno, zatezni stub, koji je uništen u odronu kamenja sa vrha Sokolov kamen je zamenjen novom, odgovarajućom, bezbednom konstrukcijom. Pored ovoga, završena je i izgradnja ski kuće, koja se nalazi u podnožju staze i to kao rezultat verovatno najobimnije dobrotvorne akcije, ikada urađene u niškom sportu. U toku je servis ratraka, a očekuje se i početak rada na sanaciji puta Gornja Studena - Bojanine vode, na dva mesta. Da podsetimo, put je uništen u dva navrata, radom klizišta i u bujici vode, nakon jednog od velikih nevremena koje je ovaj kraj zadesilo pre 3 godine.

Nakon prve noćne trke u istoriji savremenog srpskog skijanja, koju je pre dve godine na Bojaninim vodama organizovao SK Niš, lepe vesti sa ovog skijališta nam ulivaju nadu da ćemo ove godine mnogo više trenirati na našem Niškom skijalištu, a da će ono ugostiti i mnogo naših drugara iz regiona, sa kojima se svake godine takmičimo na trkama kalendara Kupa Jugoistočne Srbije.

Pogledajte ovde kako danas izgledaju Bojanine vode i ski kuća.

 

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]