Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiCicibani SK Niš - najbrži, najbrojniji i najveseliji na Prvenstvu države
Cicibani SK Niš - najbrži, najbrojniji i najveseliji na Prvenstvu države
20.02.2011

 
U konkurenciji 101 dečaka i devojčica, rođenih od 2000 do 2003-će godine, Petra Veljković (2001) je zabeležila najbolje vreme na Prvenstvu države za cicibane, koje je 19.2.2011 održano u Zaječaru, na stazi Kraljevica. Pored Petre, medaljom se okitila i Nina Zdravković, koja je bila treća u istoj kategoriji (starije cicibanke) u kojoj su nastupile 23 takmičarke. Njihov uspeh su ulepšale i Natalija Pešić (2002) i Dunja Radivojević (2002), koje su se u konkurenciji 19 mlađih cicibanki plasirale na 4-to, odnosno 6-mesto.

Od ostalih takmičara SK Niš, u kategoriji starijih cicibana (36 takmičara), plasmane (nezvanično) su zabeležili Petar Bogdanović (13), Đorđe Savić (24), Andrija Nikolić (28) i Dušan Miladinović (33). Staša Pavlović i Marija Krstić su bile 14-ta i 18-ta u kategoriji starijih cicibanki, dok je Milica Disić bila 16-ta među mlađim cicibankama. Konačno, svoja prva iskustva sa trkama su, u konkurenciji 23 mlađa cicibana upisali i Andreja Ilić (12), Nikola Sinđelić (14), Petar Korunović (17) i Đorđe Džunić (odustao).

Inače, valja naglasiti da je ovaj uspeh kluba ostvaren u neregularnim uslovima, stvorenim usled potpune konfuzije u funkcionisanju Smučarskog Saveza. Grupa klubova, koja ga u ovom trenutku predstavlja je i ovom prilikom pokazala da ih ne krase organizacioni i stručni kvaliteti koje veliki broj talentovane dece - skijaša u Srbiji, zaslužuje i opravdano traži. Ugled najznačajnijeg skijaškog takmičenja u zemlji je poljuljan izborom mesta i termina održavanja. Trka je održana na stazi čiji nagib ozbiljno potcenjuje znanje i veštine srpskih cicibana, i to u neregularnim vremenskim uslovima. Takođe, suprotno zvaničnim najavama, ali i dugogodišnjoj praksi, takmičenje je održano u periodu u kome se klinci još uvek pripremaju za najveće skijaške izazove. Tako, izuzetan uspeh naših klinaca, ali i izvanredan trud tehničkog organizatora - SK Kraljevica iz Zaječara, nisu otklonili sumoran utisak o veoma lošem stanju u kome se danas nalazi srpsko skijanje.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]