Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vesti2008 - 2010 Period najvećih uspeha
2008 - 2010 Period najvećih uspeha
01.11.2010

Period između dve izborne sednice Skijaškog kluba „Niš“ (2008-2010) predstavlja najuspešnije razdoblje u 30 godina dugoj istoriji Kluba, ocenjeno je na izbornoj sednici Skupštine SK „Niš“, održanoj 19. oktobra 2010. godine u kongresnoj sali Hotela „Aleksandar“ u Nišu.

Skijaški klub „Niš“ bio je ekipni šampion (2009) i vicešampion Srbije (2010), i pobednik Alpskog kupa Srbije (2009. i 2010), sa sedam državnih prvaka (Petra Veljković, Marjan Čivljak, Marko Cvetković, Milica Kovačević, Rastko Blagojević, Lana Grozdanović) i još tri reprezentativca (Milica Mitić, Nenad Marjanović i Mladen Pešić).

SK „Niš“ je bio najmasovniji klub na prvenstvu države, organizovao je prva međunarodna takmičenja na Staroj planini („Evrobalkan kup“), organizovao je domaća skijaška takmičenja u svim nivoima (prvenstvo države, Alpski kup Srbije, Alpski kup jugoistočne Srbije) i prvu noćnu trku iz nekog zvaničnog kalendara u Srbiji („Pantin memorijal“ – Kup jugoistočne Srbije na „Bojaninim vodama“), a obnovio je i svoju školu skijanja (Kopaonik i Bansko).

U periodu između dve izborne sednice Skupštine, Klub je završio prvu fazu uređenja Turističko-rekreativnog kompleksa „Bojanine vode“ na Suvoj planini, što se, sa više od 220 donatora, pretvorilo u najveću dobrotvornu akciju u istorji Niša.

Klub je bio jedan od najaktivnijih u borbi za obnovu skijanja u jugoistočnoj Srbiji, i jedan od najistaknutijih u procesu demokratizovanja, regionalizacije i decentralizacije skijaškog sporta Srbije. Osim izveštaja o radu, Skupština je usvojila i program aktivnosti za nov mandatni period. Verifikovano je članstvo u klubu i doneta je odluka o proglašenju počasnih čanova Kluba. Za predsednike Skupštine i Upravnog odbora Kluba izabrani su Božidar Stošić i Ivan Pešić (detaljno o izabranim organima kluba videti ovde). Detaljni izveštaj o radu kluba u periodu 2008-2010 možete pogledati na ovoj strani.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]