Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiOdržan prvi Evrobalkan - Samit struke
Održan prvi Evrobalkan - Samit struke
29.10.2010

 
Prvi međunarodni skijaški stručni skup „Evrobalkan – samit struke 2010.“, koji je okupio 43 trenera i instruktora iz jugoistočne Srbije, održan je u Nišu, 23. oktobra 2010. godine, u kongresnoj sali hotela „Tami rezident“. Skup su organizovali Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša i Skijaški klub „Niš“.

Predavači su bili profesor dr Nikolaj Okiana sa Univerziteta „Vasile Aleksandri“  u Bakauu (Rumunija); profesor dr Radu Ababej, član Olimpijskog komiteta Rumunije; profesor dr Nenad Živanović sa  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Nišu, raniji predsednik Ski-kluba „Niš“; profesor dr Zvezdan Savić, šef Stučnog štaba Ski-kluba „Niš“; profesor dr Dimitar Dimitrov, kondicioni trener reprezentacije Bugarske u alpskom skijanju i Stefan Georgijev, trenutno najuspešniji alpski skijaš Bugarske i novi trener kluba „Julen“ iz Banskog.

Svi učesnici stručnog skupa dobili su odgovarajuće sertifikate Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i Skijaškog kluba „Niš“. 

Organizatori nameravaju da skup učine tradicionalnim i širim. Ukoliko okolnosti dozvole, „Evrobalkan – samit struke 2011.“ trebalo bi da bude održan na Staroj planini.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]