Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page SK NIŠČlanstvo SK Niš
Članstvo SK Niš
28.10.2010

Odredbama Statuta Skijaškog kluba Niš, usvojenog 22. septembra 2010. godine, definisano je da su članovi Kluba sportisti i drugi građani koji ćele da se, u okviru Kluba i pod uslovima predviđenim Statutom, aktivno bave skijaškim sportom i skjaškom rekreacjom, ili da pomažu razvoj skijaškog sporta i održavanje redovnih aktivnosti Kluba.

Članovi Kluba mogu biti redovni, privremeni, pridruženi i počasni.

Redovnim članovima mogu postati oni punoletni skijaši-sportisti, rekreativni skijaši i pristalice skijaškog sporta koji prihvataju Statut Kluba i spremni su da u dužem periodu  različitim sportskim, organizacionim i drugim aktivnostima kontinuirano pomažu rad Kluba, da sudelju u ostvarivanju njegovih programa i da učestvuju u upravljanju Klubom.

Privremeni članovi su oni koje je Upravni odbor predložio za rijem i koji čekaju da Skupština donese o tome konačnu odluku.

Pridruženi članovi mogu biti građani svih uzrasta koji prihvataju Statut Kluba i žele da učestvuju u pojedinim aktivnostima Kluba, ili da Klubu pružaju povremenu pomoć.

Počasni članovi Kluba mogu biti oni punoletni građani ili pravna lica koji su pružili narčit doprinos razvoju i rezultatima Kluba.

Privremeni, pridruženi i počasni članovi Kluba imaju sva prava i obaveze redovnih članova, osim prava odlučivanja u organima Kluba.

Skupština kluba donosi odluku o prijemu novih članova Kluba i na svakoj sednici verifikuje spisak članova. U redovno članstvo Kluba svake godine može biti primljena najviše jedna trećina od postojećeg broja redovnih članova.

SK „Niš“ ima 61 redovnog člana

Skupština Skijaškog kluba „Niš“ verifikovala je, na izbornoj sednici održanoj 16. oktobra 2010. godine, ukupno 61 redovnog člana. Redukcija neaktivnih članova i prijem novih obavljeni su na prethodnoj, septembarskoj sednici Skupštine.

Skijaški klub „Niš“ trenutno nema pridružene članove.

Prvi počasni članovi

U okviru obeležavanja jubilarnih 30. godina postojanja, Skijaški klub „Niš“ proglasio je svoje prve počasne članove. Na sednici Skupštine, održanoj 19. oktobra 2010. godine, počasnim članovima proglašeni su sledeći osnivači i raniji predsednici Skupštine ili izvršnog organa Kluba, koji više nisu uključeni u operativne aktivnosti:

  - Ljiljana Pantić,
  - Prof. dr Milorad Drezgić,
  - Mile Stevanović,
  - Prof. dr Života Živković,
  - Prof. dr Zoran Aranđelović,
  - Mr Dušan Korunović,  
  - Prof. dr Nenad Živanović.

Povelje o proglašenju počasnim članovima biće uručene na svečanoj akakademiji povodom 30 godina postojanja Kluba, na završetku tekuće skijaške sezone.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]