Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiNišlije donele tri zlata sa Kopaonika
Nišlije donele tri zlata sa Kopaonika
15.07.2010


Učešće naših takmičara na Otvorenom prvenstvu Beograda, održanom na Kopaoniku, 14.2.2010, na stazi Gobelja obeležio je veliki broj odustajanja. Ipak, naši takmičari su osvojili tri zlata (Milica Kovačević, Lana Grozdanović i Đorđe Jovanović), po jedno srebro (Rastko Blagojević) i bronzu (Milica Mitić).

 

U kategoriji mlađih cicibanki, nijedna od naše tri takmičarke nije završila trku. Petra Veljković i Natalija Pešić su odustale, dok je Nina Zdravković diskvalifikovana. Njihov vršnjak, Petar Bogdanović je, takođe diskvalifikovan, dok je čast naših najmlađih takmičara odbranio Đorđe Savić, osvajanjem šestog mesta, u konkurenciji 11 takmičara.

Milica Kovačević je još jednom potvrdila status apsolutnog favorita u kategoriji starijih cicibanki, osvajanjem zlatne medalje, dok je, u istoj kategoriji, Tijana Milentijević bila šesta, u konkurenciji 16 takmičarki. U kategoriji starijih cicibana, nastupilo je 18 takmičara. Rastko Blagojević je osvojio srebrnu medalju, dok se Marko Cvetković plasirao na peto mesto. Jedan od naših favorita za medalju, Petar Jovanović nije završio trku.

Dok u kategoriji mlađih devojčica nismo imali predstavnike, naše starije devojčice su dominirale ovom kategorijom, u kojoj je nastupilo 16 takmičarki, osvajanjem prvog (Lana Grozdanović), trećeg (Milica Mitić) i četvrtog mesta (Aleksandra Šarac). U konkurenciji 17 mlađih dečaka, Đorđe Jovanović je osvojio zlato, dok su plasmane ostvarili i Aleksa Đokić (8) i Pavle Radovanović (9). Učešće naših takmičara na Otvorenom prvenstvu Beograda, zaključili su Nenad Marković i Jovan Drezgić, osvajanjem 11. i 12. mesta, u konkurenciji 14 starijih dečaka.

Sve rezultate možete pogledati na ovoj strani.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]