Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page AKTIVNOSTIORGANIZACIJA SPORTSKIH TAKMIČENJAEVROBALKAN KUPEvrobalkan - praznik skijanja
Evrobalkan - praznik skijanja
18.03.2008
05. - 11. mart 2008. godine (Kopaonik)

 
Šest dana vrhunskog skijanja održanog protekle nedelje na Kopaoniku ostaće upamćeno za sva vremena. FIS Evrobalkan kup za žene (8. i 9.) i FIS Royal kup za muškarce (10. i 11.) približili su srpsko skijanje svetskom vrhu.

Uvertiru je predstavljao Evrobalkan kup za kategorije pionira i juniora, verovatno najjača trka vožena za alpski kup Srbije ove sezone (sreda 5. mart slalom, četvrtak 6. mart - veleslalom), na kojoj su niški takmičari osvojili najveći broj medalja. Posebno treba izdvojiti Aleksandru Šarac i Anu Rašić koje su ostvarile dvostruke pobede u svojim kategorijama, devojčice 1 odnosno juniorke, kao i Sonju Smiljanić koja je u slalomu bila najbolja dok joj je u veleslalomu pripalo srebro. Od niškoh takmičara medalje su još osvojili Petra Grozdanović, Lana Grozdanović, Milica Mitić, Nenad Marković, Mladen Pešić i Nenad Marjanović.

 Maria Kirkova (BUL)
Nakon pauze u petak usledio je pravi spektakl za sve ljubitelje zimskih sportova. FIS Evrobalkan kup za žene u slalomu u organizaciji Ski kluba "Niš" okupio je na Kopaoniku većinu najboljih takmičarki, ukupno 22, iz šest zemalja regiona od toga tri koje nastupaju u Svetskom kupu. Idealni vremenski uslov oba takmičarska dana obećavali su dobru predstavu. Prvog dana velika borba između glavnih favoritkinja i trijumf Bugarke Marie Kirkove, prve favoritkinje, ispred Bosanke Žane Novaković i naše Nevene Ignjatović. Prvi favorit među srpskim takmičarkama, Marija Trmčić, je nakon najbolje prve vožnje imala nekoliko grešaka zbog kojih je prvog dana završila četvrta. Drugog dana je viđena izuzetna borba, a ovog puta Marija Trmčić je vozila mnogo sigurnije i osvojila prvo mesto ispred Bugarke Kirkove i Bosanke Žane Novaković. Time je završen prvi FIS Evrobalkan kup za žene.

Kopletni rezultati: PRVI DAN , DRUGI DAN

 Ana Rašić (SK Niš)
Nakon toga je usledio FIS Royal kup za muškarce, u organizaciji Ski kluba "Royal". Na ovom takmičenju je nastupilo oko 60 skijaša iz čitavog sveta, a najveću pažnju je privukao nastup Bernarda Vajdića, trenutno 12-oplasirani u slalomu u Svetskom kupu, kao i glavni promoter trke, legenda svetskog skijanja, višestruki osvajač Svetskog kupa, Štefan Eberharter. Rezultatski su dominirali takmičari iz bugarske koji su prvog dana osvojili prva tri mesta, Georgi Georgiev, Stefan Georgiev i Dean todorov. Drugog dana pobedio Slovenac Vajdić ispred Stefana Georgieva i Deana Todorova.

Kopletni rezultati: PRVI DAN , DRUGI DAN

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]