Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page VESTISportske vestiUspeh Nišlija
Uspeh Nišlija
30.01.2008
Narodne novine - 29. januar 2008.

 
Proteklog vikenda na Kopaoniku su održana dva takmičenja za uzrast cicibana i pionira, kup „Biser“ i Svetosavski kup. U obe trke članovi Skijačkog kluba „Niš“ su osvojili pregršt medalja i tako potvrdili sjajnu formu i primat u ovoj konkurenciji.

Prvog dana na kupu „Biser“ osvojeno je sedam medalja. U konkurenciji cicibana drugo mesto su osvojili Milica Kovačević kod devojčica i Alesandro Čivljak kod dečaka. Kod mlađih pionirki dvostruku pobedu niških skijašica ostvarile su Anja Šarac koja je bila prva i Lana Grozdanović na drugom mestu. Petra Grozdanović je osvojila zlato, a Sonja Smiljanić srebro kod starijih pionirki. Uspešan dan zaokružio je Mladen Pešić prvim mestom u konkurenciji starijih pionira.

Dan kasnije, na Svetosavskom kupu, u konkurenciji cicibana, Milica Kovačević i Alesandro Čivljak su popravili svoj plasman i osvojili zlatne medalje. Kod mlađih pionirki potpuna dominacija Nišlijki. Lana Grozdanović je bila prva, Aleksandra Šarac druga, a Milica Mitić treća. Odličan vikend zaokružila je Sonja Smiljanić pobedom u konkurenciji starijih pionirki.

„Još jednom se pokazalo da smo vodeći klub u Srbiji i da imamo najbolju školu skijanja. Nastavićemo sa uspesima i u nastavku sezone“, rekao je Bojan Milosavljević, menadžer kluba.

Narednog vikenda na Kopaoniku, odlične niške skijaše očekuje nastup na kupu Raške, dok će šestoro reprezentativaca iz niškog kluba nastupiti na FIS takmičenju u Bosni.

Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]