Smučarski klub "Niš"
O NAMA VESTI TAKMIČARI SKI ŠKOLA KONTAKT  
SK NIŠ 
VESTI ZA SMUČARE 
SPORTSKE VESTI
TAKMIČARI SK NIŠ
BOJANINE VODE
EVROBALKAN KUP


Home page AKTIVNOSTIORGANIZACIJA SPORTSKIH TAKMIČENJAEVROBALKAN KUPSPORAZUM o organizovanju smuèarskog takmièenja Evrobalkan kup
SPORAZUM o organizovanju smuèarskog takmièenja Evrobalkan kup
Smuèarski klubovi Bojana (Sofija), Rilski skijor (Samokov), Niš (Niš), Rabotnièki (Skoplje), Jakos (Skoplje) i Verija (Verija) zakljuèili su, na sastanku u Nišu održanom 14. oktobra 2005. godine, Sporazum o organizovanju smuèarskog takmièenja Evrobalkan kup.
[ENGLISH VERSION OF AGREEMENT]
1. Smuèarski klubovi Bojana (Sofija), Rilski skijor (Samokov), Niš (Niš), Rabotnièki (Skoplje), Jakos (Skoplje) i Verija (Verija) zakljuèili su, na sastanku u Nišu održanom 14. oktobra 2005. godine, Sporazum o organizovanju smuèarskog takmièenja Evrobalkan kup.
Sporazum je saèinjen na inicijativu Smuèarskog kluba Niš, na osnovu iskustava i dogovora sa Evrobalkan kupa "Niš 2005", održanog 19. i 20. marta 2005. godine na Kopaoniku, i kasnijih pripremnih susreta i dogovora.
 
2. Uèesnici Sporazuma (u daljem tekstu: klubovi), saglasni su da svake godine, u periodu januar-april, organizuju Evrobalkan kup u alpskom smuèanju za decu i omladinu u ženskoj i muškoj konkurenciji u slalomu i veleslalomu, po pravilu za takmièare u starosnim kategorijama do 12, 14, 16 i 18 godina.
 
3. Osnovni cilj organizovanja Evrobalkan kupa je jaèanje meðusobnih veza i razvoj smuèarskih klubova iz pograniènih opština i gradova u evroregionu Evrobalkan i severnoj Grèkoj, kao uèesnika stvaranja svestrane kohezije dece, omladine i odraslih i kvalitetnijeg suživota suseda u regijama evropskih integracija.
 
4. Ostvarujuæi osnovni cilj, klubovi æe nastojati da svake zimske sezone u svakoj od svojih država održe po jedno takmièenje iz serije Evrobalkan kup. u organizaciju takmièenja uložiæe maksimum dobre volje, meðusobne saradnje i razumevanja.
 
5. Takmièenja Evrobalkan kupa održavaju se na osnovu kalendara, koji utvrðuju klubovi na kalendarskom sastanku svake godine, najkasnije u mesecu oktobru. Kalendar obavezuje sve klubove koji ga potpišu, ili ga prihvate svojom pisanom izjavom najkasnije do kraja tekuæe godine.
 
6. Takmièenja se održavaju u skladu sa važeæim meðunarodnim smuèarskim propisima, sa sudijama nacionalnog ili meðunarodnog ranga iz zemlje domaæina ili iz inostranstva.
 
Po tri najbolje plasirana takmièara u svakoj kategoriji dobijaju od domaæina takmièenja uobièajne medalje i diplome.
 
Ukoliko se u okviru takmièenja iz serije Evrobalkan kup istovremeno održava i zvanièno nacionalno takmièenje (prvenstvo ili kup), klub-domaæin je obavezan da ispuni sve zahteve nacionalnih propisa, a da uèesnicima takmièenja Evrobalkan kup uruèi odgovarajuæe medalje i diplome.
 
7. Klub koji organizuje takmièenje poziva na takmièenje po jednu ekipu svakog od ostalih pet klubova.
 
Poziv se mora odnositi na najmanje èetiri takmièara i jednog trenera, sa uvažavanjem prava reciprociteta, ukoliko se klub domaæin i klub gost ne dogovore drugaèije.
 
Klubovi iz istog grada ili iste zemlje mogu napraviti kombinovanu ekipu, u okviru broja osoba dogovorenog s domaæinom. Pod istim uslovom mogu ukljuèiti u svoj tim i takmièare iz drugih klubova.
 
Klubovi iy iste države dogovoriæe se o tome ko æe biti domaæin takmièenja u jednoj godini i to æe saopštiti na kalendarskom sastanku klubova.
 
8. Na kalendarskom sastanku bira se, veæinom glasova, klub koji æe biti koordinator cele serije takmièenja Evrobalkan kup u jednoj godini.
 
Koordinator prikuplja sve informacije sa svih takmièenja iz serije Evrobalkan kup i sa njima upoznaje sve ostale klubove, stara se o ostvarivanju kalendara, analizira iskustva i predlaže mere za poboljšanje takmièenja i ukupne saradnje.
 
 
K l u b o v i:
 
Bojana
Miroslav Dimitrov
 
Rilski skijor
Georgi Mitrov
 
Rabotnièki
Ivan Lesevski
 
Jakos
Mihajlo Trajkovski
 
Verija
Andreas Padelidis
 
Niš
Zoran Marjanoviæ
Sportske vesti
Mladen Pešić - prvi nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju
Sjajni rezultati niških skijaša u Hrvatskoj
Nišlije najbržžže i na Besnoj kobili
Nikolina donela zlato sa Mokre gore
Cicibani SK Niš, najbolji na prvom regionalnom takmičenju na Staroj Planini
Tea donela prve bodove za SK Niš sa Kopaonika
Tradicionalni Race kamp Ski kluba Niš u Banskom

OSTALE VESTI >>


© 2005 Smučarski klub „Niš“. Dom planinara, Tvrđava bb, 18000 Niš. +381(18)515-681. [email protected]